Om oss

 

Vi som driver den här bloggen heter Sandra och Magnus. Hösten 2016 bestämde vi oss för att ta oss an en ganska stor utmaning, nämligen att totalrenovera ett litet torp i skogen. Namnet på bloggen beskriver alltså vad vi vill dela med oss av här – resan mot vår torpardröm!

Det är något med gamla hus som alltid tilltalat oss. Kanske är det stämningen, de robusta materialen, eller de smarta lösningarna – ofta briljanta i all sin enkelhet. Eller också är det husens historia och alla de människor som vistats där genom årens lopp? Oavsett vilket, så ligger gamla hus och byggnadsvård oss lite extra varmt om hjärtat.

Vårt torp uppfördes år 1820 och är beläget på landsbygden utanför Linköping. Att det lilla huset stått där i närmare 200 år är en svindlande tanke. Under dessa år har det bland annat fungerat som backstuga, sommartorp och jaktstuga. I dagsläget är det lilla torpet i stort behov av kärlek (läs: totalrenovering).

Sedan tidigare har vi (främst Magnus) renoverat ett hus från femtiotalet. Sandra är byggnadsingenjör och Magnus utbildad möbelsnickare, men utöver det har vi inga tidigare erfarenheter av den här typen av projekt. Utrustade med ett stort antal fackböcker, en genuin vilja och en stor dos tålamod, hoppas vi ro det här projektet i land.

 

Vi ser verkligen fram emot att rusta upp vårt lilla torp och hoppas att just du vill ta del av vår resa!